Rekrytointi

Suorahaku

Suorahaussa meidän tehtävämme on löytää vaatimusprofiilin mukaiset kandidaatit, jotka eivät itse ole hakeneet paikkaa. Kandidaatteja kartoitamme verkostomme kautta, tietokannastamme sekä eri hakukanavia hyödyntäen.

Julkinen haku ja suorahaku täydentävät toisiaan ja niiden yhdistäminen voi olla voittoisa strategia oikean kandidaatin löytämiseksi.

Suosittelemme suorahakua esimerkiksi seuraavissa tilanteissa:

  • Kun avointa työpaikkaa ei voida julkaista
  • Kun on olemassa vain muutamia sopivia henkilöitä tehtävään
  • Kun halutaan tavoittaa ainoastaan yksi erityinen kohderyhmä

Suorahaun hyödyt:

  • Haku tavoittaa henkilöt, jotka eivät itse aktiivisesti etsi töitä
  • Tehokas ajankäyttö

Keskittyminen laatuun

 

Julkinen haku / Työpaikkailmoitus

Julkinen haku tarkoittaa sitä, että avoimesta työpaikasta ilmoitetaan julkisesti. Tilanteesta, tarpeista ja asiakkaan toiveista riippuen käytetään useita eri kanavia.

 

Ulkopuolisen arvio

Oletteko päässeet rekrytoinnissa loppumetreille, mutta oikean henkilön valinta loppukandidaattien välillä tuntuu vaikealta? Autamme mielellämme käymällä läpi vaatimusprofiilin, arvioimalla kandidaatit ja antamalla arviomme päätöksenne tueksi.

 

Tilannekartoitus

Ennen jokaista arviointi-, rekrytointi-, tai kehitysprosessia käymme yhdessä asiakkaan kanssa läpi yrityksen nykytilan ymmärtääksemme kokonaiskuvan. Näin pystymme tarjoamaan oikeat työkalut ja parhaat ratkaisut. Usein yrityksissä tiedetään, että muutoksia tarvitaan, mutta sisäisesti ei pystytä näkemään mitä. Myös tällaisissa tilanteissa tilanneanalyysi on hyvä työkalu.