Kenelle headhunter soittaa?

Hetki sitten vain esimiehiä headhuntattiin toimistoihin, ja suorahakua käytettiin lähinnä ylimmän tason työtehtäviin, mutta maailma on muuttunut tässäkin asiassa. A-zeta Consulting työskentelee erilaisten asiakkaiden kanssa, joilla kaikilla on erilaisia tarpeita. Osa haluaa rekrytoida työvoimaa avoimesti, kun taas osa yrityksistä suosii headhunttausta – tai haluaa käyttää molempia tapoja.

 

”Meidän työtämme on yhdistää työvoima ja työnantajat. Se on mielenkiintoinen prosessi, johon kuuluu monia eri osa-alueita. Osittain headhunttaamme suoraan, mutta silloinkin kyseessä on selkeä ja läpinäkyvä prosessi. Headhunttausta käytetään yhä enemmän tunnistamaan ja houkuttelemaan asiantuntijoita”, sanoo seniori konsultti Janina Björk.

 

Kuinka työntekijä sitten voi vahvistaa omaa brändiään saadakseen uusia mahdollisuuksia? Sosiaalisen median ansiosta se on yllättävän helppoa. LinkedIn on tärkeä kanava tässäkin asiassa, ja se kannattaa pitää huolellisesti päivitettynä sekä näkyä ja kuulua kanavassa. Passiivisuus ei kannata, vaan täytyy uskoa itseensä ja olla hyvä itsetunto ja vakaa pohja, jolla seistä – näin oma henkilöbrändi vahvistuu. Olemalla utelias elämää kohtaan voi luoda myös uusia uramahdollisuuksia.

 

”Vastaa ihmeessä, jos soitamme sinulle! Alusta alkaen kannattaa olla rehellinen omien tavoitteiden, unelmien ja toiveiden kanssa. Katsotaan, mitä voimme tehdä sinun hyväksesi. Lisäämme ainakin mielellään ansioluettelosi tietokantaamme”, Janina sanoo.

 

Työvoimapula kasvaa jyrkästi sekä  alueellisesti että koko Suomessa. Joissain ammateissa, kuten terveydenhuolto- ja teknologia-alalla rekrytointien määrä tulee huipentumaan tulevina vuosina. Myös näillä aloilla suorahaku on yhä yleisempää.

 

”Headhunting voi olla tehokas tapa tunnistaa ja houkutella asiantuntevia ehdokkaita, mutta riippumatta siitä, miten hakija on tullut mukaan rekrytointiprosessiin, myöhemmässä vaiheessa tarvitaan aina perusteellista arviointia. Hyvien tulosten tuottaminen rekrytointiprosessissa edellyttää tiettyä osaamista. Näemme, että headhunttausta on viime aikoina käytetty rekrytoinnissa yhä enemmän ja se tulee myös lisääntymään tulevina vuosina”, Janina sanoo.