Hur är det att jobba som sommarkonsult på A-zeta Consulting?

De två första veckorna som sommarkonsult

Efter två veckors arbete vid A-zeta Consulting är det bara att konstatera att sommaren verkligen fått sig en raketstart. Den alltid lika efterlängtade högsommarvärmen anlände samtidigt som vi förväntansfullt stegade in vid A-zetas kontor i Jakobstad för att påbörja arbetet som sommarkonsulter. Efter en introduktionsdag var det redan på den andra dagen dags att kavla upp ärmarna och påbörja arbetet med fullspäckad agenda. Vi blev således direkt inslängda i hetluften och det är två hektiska men intressanta och lärorika veckor vi nu har bakom oss.

Vad gör en sommarkonsult?

Under dessa två veckor har vi träffat kunder, konstruerat projektplaner, designat intervjuformulär, bokat och utfört intervjuer. Vi har jobbat med marknadsanalys, företagsstrategi och samlat in data för vidare analys. Redan nu kan vi konstatera att konsultarbete är mångsidigt och ingen dag har varit den andre lik.
Jag tycker att vi har fått en mycket god start, det känns redan som att vi är en viktig del av detta företag. Detta är tack vare det varma välkomnande vi fått från A-zetas ledning och personal, samt ett lyckat teamwork mellan sommar- och juniorkonsulter. Utöver mig själv består teamet av Emelie, Alexander, Lars och Stefano. Lars och Stefano är bekanta ansikten från förra sommaren då de jobbade som sommarkonsulter, de har nu ett års erfarenhet av konsultarbete vilket underlättat arbetet för oss under de två första veckorna. De har hjälpt oss att komma igång och svarat på eventuella frågor. Det dagliga arbetet består av självständigt arbete samt en öppen dialog inom teamet varvid vi hjälper varandra.

A-zeta har nyligen öppnat upp ett Vasakontor vilket för mig som Vasabo är en stor fördel. Vi är flera i teamet som bor i Vasa och möjligheten att disponera tiden mellan Jakobstad och Vasa är mycket värdefull. Vi har friheten att själva schemalägga vår tid och arbetar i Vasa när tillfälle ges.

Ypperligt tillfälle att komma in i arbetslivet

Vi är flera som är i slutskedet av studierna och jag ser detta som ett ypperligt tillfälle att komma in i arbetslivet. Det är mycket på gång vid A-zeta och man lär sig nya saker varje dag. Jag vill passa på och redan nu tacka för denna möjlighet, arbetet ger insiktsfulla inblickar i olika branscher samtidigt som vi hjälper företag i nejden att lyckas. Det är fantastiskt hur många framgångsrika internationella företag det finns i Österbotten och för mig själv som haft en tendens att snarare lägga blicken på det som sker ”ute i världen” har det varit insiktsfullt att vrida tillbaka blicken och uppskatta den företagsmiljö och framåtanda som finns i Österbotten.

Joel Anderssén / Sommarkonsult vid A-zeta Consulting

Sommarkonsulter 2018 - A-zeta Consulting
Våra sommarkonsulter 2018, Alexander, Joel, Stefano (juniorkonsult på A-zeta), Lars, Emelie

 

Här finns länkar till våra tidigare sommarkonsulters artiklar om deras projekt

Ett sommarjobb med bredd

3 projekt, en sommar, en chans