Trivsel söker en Business Development Manager

Trivsel grundades år 2009 i Jakobstad och är idag verksam i hela Österbotten samt huvudstadsregionen. Organisationen har cirka 50 anställda och erbjuder olika typer av städ- och hemtjänster och kommer nu att expandera sin verksamhet. Utvidgningen av verksamheten inkluderar en ökad satsning på hemservice, vårdtjänster samt verksamhetsutvecklingen övriga sociala servicetjänster.

VI SÖKER NU EN BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER

Som Business Development Manager hos oss har du gärna tidigare erfarenhet av verksamhetsutveckling eller start-up-verksamhet. I ditt arbete är du i kontakt med myndigheter, tjänstemän och beslutsfattare angående lagar och tillstånd. Vi värdesätter ett ekonomiskt och administrativt kunnande. Vi ser gärna att du är utbildad merkonom, tradenom eller ekonom. Vår nya Business Development Manager:
• Tar egna initiativ och uppvisar stort ansvar och jobbar målinriktat
• Organiserar och planerar sitt arbete väl och ser till att arbetet utförs enligt de regler och föreskrifter som finns
• Trivs i grupp, samarbetar bra och skapar aktivt nya kontakter
• Kommunicerar klart och tydligt

Vi erbjuder dig en nyckelroll i ett tillväxtföretag där du kommer ha stora möjligheter att påverka verksamhetens framtida utveckling, inledningsvis med fokus på utveckling av vårt nya verksamhetsområde sociala servicetjänster. Med din nya tjänst är du också medlem i ledningsgruppen. Ditt arbete kommer att ha betydelse för människors välmående och trivsel i regionen och det är därför viktigt att du brinner för dessa saker!

Denna rekryteringsprocess genomförs i samarbete med A-zeta Consulting. Läs mer om Trivsel här.
Kontakta Trivsels VD Saul Mäenpää (+358(0)44 340 3755) eller A-zetas konsult Dan Liljeqvist (+358(0)50 523 9515) för mer information.
Skicka in din ansökan inklusive CV till janina.bjork@a-zeta.com senast den 7.1.2018.